Tο RADSHOP συνεχίζει να εξυπηρετεί ΚΑΝΟΝΙΚΑ
και στην περίοδο περιορισμού κυκλοφορίας
Μια συλλογή για να ανακαλύψεις τους αυθεντικούς ήρωες του κόσμου!
Η ανθρώπινη ιστορία είναι γεμάτη με εκπληκτικές αλλά κανονικές γυναίκες που κατάφεραν σπουδαία πράγματα και άλλαξαν τον κόσμο!
 1
ΚΥΚΛΟΦΟΡΕΙ 
Από πολύ μικρή ηλικία η Μαρί Κιουρί αγαπούσε τις επιστήμες και ήθελε να δουλέψει σε ένα επιστημονικό εργαστήριο. Όμως, την εποχή που ζούσε, όλοι θεωρούσαν ότι οι επιστήμες ήταν μόνο για τους άνδρες, όχι για τις γυναίκες. Παρόλ’ αυτά η Μαρί έγινε σπουδαία επιστήμονας! Με την εφευρετικότητα και την προσπάθειά της ανακάλυψε δύο ραδιενεργά στοιχεία, και πήρε δύο βραβεία Νόμπελ. Πάνω από όλα όμως, η Μαρί Κιουρί δίδαξε τον κόσμο ότι η επιστήμη είναι ένα πεδίο ανοιχτό σε όλους.
2
ΚΥΚΛΟΦΟΡΕΙ 
Η Κλεοπάτρα υπήρξε μία από αυτές. Δύναμή της ήταν το τολμηρό πνεύμα, η ευφυΐα και η αποφασιστικότητα να κάνει τη χώρα της καλύτερη. Χάρη σε αυτά, στέφθηκε φαραώ της Αιγύπτου και βασίλεψε για είκοσι δύο χρόνια, βελτιώνοντας τη ζωή του λαού της και χαρίζοντας στην Αίγυπτο τη χαμένη αίγλη της. Η Κλεοπάτρα υπήρξε πολύ αγαπητή βασίλισσα μέχρι τις τελευταίες μέρες της. Αυτό είναι το επίτευγμά της και αυτή είναι η ιστορία της.
3
ΚΥΚΛΟΦΟΡΕΙ 
Το Ολοκαύτωμα του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου είναι μια από τις χειρότερες στιγμές της ιστορίας, και η Άννα Φρανκ ήταν μάρτυρας και θύμα του. Όταν ο Αδόλφος Χίτλερ και οι Ναζί πήραν την εξουσία στη Γερμανία έλεγαν ότι για όλα έφταιγαν οι Εβραίοι. Ξεκίνησαν τον πόλεμο και άρχισαν να φυλακίζουν και να βασανίζουν τους Εβραίους χωρίς λόγο. Η μικρή Άννα Φρανκ ήταν Εβραϊκής καταγωγής και έζησε σε μια κρυψώνα για δύο ολόκληρα χρόνια ελπίζοντας σε ένα καλύτερο κόσμο, και έγραψε ένα συγκλονιστικό ημερολόγιο, μια πραγματική μαρτυρία του Ολοκαυτώματος που μας θυμίζει τρομερές πράξεις που δεν πρέπει να επαναληφθούν.
4
ΚΥΚΛΟΦΟΡΕΙ 
Οι «μαγικές» δυνάμεις της Υπατίας ήταν το μεγάλο ενδιαφέρον να κατανοήσει το σύμπαν, η διάθεση να εξηγεί στους άλλους όλα αυτά που συμβαίνουν και το ανίκητο πνεύμα της. Χάρη σε αυτά, έγινε η πρώτη γυναίκα μαθηματικός κι επιστήμονας της ιστορίας και η πρώτη γνωστή φιλόσοφος. Στην αγαπημένη της Αλεξάνδρεια ίδρυσε ένα σχολείο όπου δίδασκε τους μαθητές να καλλιεργούν την περιέργειά τους για τον κόσμο. Τι κι αν αυτός ο τρόπος ζωής είχε ένα τίμημα, εκείνη δεν το έβαλε κάτω. Αυτό είναι το επίτευγμα της Υπατίας και αυτή είναι η ιστορία της.
5
ΚΥΚΛΟΦΟΡΕΙ
Η Μαρία Κάλλας ήταν μια από αυτούς. Χάρη στην υπέροχη φωνή, την επιμέλεια και την επιμονή της, έγινε μία από τις πιο σπουδαίες και αγαπητές λυρικές τραγουδίστριες στην ιστορία της μουσικής. O κόσμος της μουσικής και οι θαυμαστές της την θυμούνται πάντα. Το στυλ της ενέπνευσε πολλούς άλλους καλλιτέχνες και διδάσκεται μέχρι σήμερα στα καλύτερα ωδεία όλου του κόσμου. Ορίστε η ιστορία της.
6
ΚΥΚΛΟΦΟΡΕΙ 
Η Τζέιν Γκούνταλ χάρη στην περιέργεια και την υπομονή της, κατάφερε να κερδίσει την εμπιστοσύνη των χιμπατζήδων. Παρατηρώντας τους, ανακάλυψε πως μοιάζουν στους ανθρώπους περισσότερο απ’ όσο πίστευε κανείς. Για παράδειγμα, χρησιμοποιούν εργαλεία για να βρουν τροφή, δημιουργούν κοινωνικές σχέσεις και -το πιο ιδιαίτερο- έχουν ξεχωριστές προσωπικότητες. Αυτό είναι το συναρπαστικό και αξιόλογο επιστημονικό και ανθρώπινο έργο της Τζέιν Γκούντολ και αυτή είναι η ιστορία της.
7
ΚΥΚΛΟΦΟΡΕΙ
Την Αμέλια Έρχαρτ αυτό που την έκανε ξεχωριστή ήταν ο αδάμαστος χαρακτήρας της, το θάρρος και η σκληρή προσπάθεια. Χάρη σε αυτά υπήρξε η πρώτη γυναίκα που πέταξε πάνω από τον Ατλαντικό. Με τον ενθουσιασμό της απέδειξε στον κόσμο ότι η αεροπορία δεν είναι αντρική υπόθεση και ότι οι γυναίκες είναι εξίσου σε θέση να πιλοτάρουν αεροπλάνο. Ορίστε η ιστορία της.
8
ΚΥΚΛΟΦΟΡΕΙ
Η Μαρία Μοντεσόρι υπήρξε μία εκπληκτική προσωπικότητα. Η μεγάλη αγάπη για τα παιδιά, η επιθυμία να έχουν όλοι πρόσβαση στην παιδεία και η άσβεστη φαντασία της επέτρεψαν να δημιουργήσει έναν νέο τρόπο διδασκαλίας που μετέτρεψε τα σχολεία σε ένα μέρος για τα παιδιά. Με τη μέθοδό της, η Μαρία Μοντεσόρι βελτίωσε το εκπαιδευτικό σύστημα και έκανε την εκμάθηση πιο διασκεδαστική. Ορίστε η ιστορία της.
9
ΚΥΚΛΟΦΟΡΕΙ
Η Τζέιν Όστεν υπήρξε μία από αυτούς. Οι δικές της «μαγικές» δυνάμεις ήταν το ελεύθερο πνεύμα, η έντονη επιθυμία να γίνει συγγραφέας και πολλές ώρες δουλειάς σε ένα γραφείο γεμάτο τετράδια, μελανοδοχεία και φτερά. Χάρη σε αυτά, χάραξε τον δικό της δρόμο και δεν συμβιβάστηκε με τις απόψεις της κοινωνίας για τα κορίτσια της εποχής της. Έγινε μια σπουδαία συγγραφέας και κέρδισε τον θαυμασμό ανδρών και γυναικών μέχρι τις μέρες μας. Αυτό είναι το επίτευγμα της Τζέιν Όστεν και αυτή είναι η ιστορία της
10
ΚΥΚΛΟΦΟΡΕΙ
Η Άστριντ Λίντγκρεν υπήρξε μία από αυτούς. Οι δικές της «μαγικές» δυνάμεις ήταν η τεράστια αγάπη για τα παιδιά, η επιθυμία να τα διασκεδάσει και η αστείρευτη φαντασία. Χάρη σε αυτά δημιούργησε την πασίγνωστη Πίπη Φακιδομύτη και χάρισε στα παιδιά συναρπαστικές περιπέτειες. Παρά τη σκληρή κριτική που δέχθηκε στην καριέρα της ως συγγραφέας, εκείνη δεν το έβαλε κάτω και συνέχισε να γράφει φανταστικές ιστορίες για παιδιά, αφήνοντας πίσω της πολυάριθμα διηγήματα που διαβάζονται με ευχαρίστηση μέχρι σήμερα. Αυτό είναι το επίτευγμα της Άστριντ Λίντγκρεν και αυτή είναι η ιστορία της.
11
ΚΥΚΛΟΦΟΡΕΙ
Η Βέρα Ρούμπιν υπήρξε μία από αυτούς. Οι «μαγικές» της δυνάμεις ήταν η επιθυμία της να κατανοήσει το σύμπαν και ό,τι υπάρχει σε αυτό, η εμπιστοσύνη στον εαυτό της και η παρατηρητικότητα. Έτσι, ανακάλυψε ότι το σύμπαν είναι γεμάτο σκοτεινή ύλη, δηλαδή ύλη που δεν μπορούμε να δούμε, να πιάσουμε ή να ακούσουμε, αλλά παρόλα αυτά υπάρχει και κάνει τους σπειροειδείς γαλαξίες να περιστρέφονται πιο γρήγορα. Αυτή η σπουδαία ανακάλυψη την ανέδειξε σε μία από τις σημαντικότερες αστρονόμους της Ιστορίας και απέδειξε σε όλο τον κόσμο πως οι γυναίκες μπορούν να γίνουν μεγάλοι επιστήμονες, όπως και οι άντρες. Αυτό είναι το επίτευγμα της Βέρας Ρούμπιν και αυτή είναι η ιστορία της.
12
ΚΥΚΛΟΦΟΡΕΙ
Η Κοκό Σανέλ υπήρξε μία από αυτούς. Οι «μαγικές» της δυνάμεις ήταν το πάθος για τη μόδα, η σκληρή δουλειά και η τεράστια αφοσίωση. Χάρη σε αυτά, εμπνεύστηκε ένα νέο τρόπο να ντύνονται οι γυναίκες της εποχής της, ο οποίος ήταν αρκετά πρωτοποριακός για εκείνα τα χρόνια. Επέτρεψε στις γυναίκες να απαλλαγούν από τον κορσέ, ένα άβολο ρούχο που έσφιγγε υπερβολικά τη μέση, και να φορέσουν παντελόνι και σακάκι: ρούχα που, μέχρι τότε, φορούσαν μόνο οι άντρες. Η ανατρεπτική μόδα της την ανέδειξε σε μία από πιο γνωστές σχεδιάστριες όλων των εποχών αφού, ακόμα και σήμερα, οι δημιουργίες της έχουν μεγάλη επιτυχία. Αυτό είναι το επίτευγμα της Κοκό Σανέλ και αυτή είναι η ιστορία της.
13
ΚΥΚΛΟΦΟΡΕΙ 
Η Άννα Πάβλοβα υπήρξε μία από αυτούς. Οι «μαγικές» της δυνάμεις ήταν η μεγάλη αποφασιστικότητα και η εμπιστοσύνη στις ικανότητές της, το πάθος για το μπαλέτο και η πολύχρονη, σκληρή προσπάθεια. Χάρη σε αυτά, έγινε μία από τις μεγαλύτερες μπαλαρίνες του κλασικού μπαλέτου και χειροκροτήθηκε από το κοινό όλου του κόσμου. Επίσης, «εφηύρε» τις σύγχρονες πουέντ με ενισχυμένη μύτη και εγκαινίασε ένα νέο τρόπο χορού που απαιτούσε μεγάλη εκφραστικότητα και συναίσθημα, εκτός από τεχνική. Το ντελικάτο και εκφραστικό στυλ της απέδειξε σε όλο τον κόσμο ότι ο χορός δεν χορεύεται μόνο με το σώμα αλλά και με την καρδιά. Αυτό είναι το επίτευγμα της Άννας Πάβλοβα και αυτή είναι η ιστορία της.
14
ΚΥΚΛΟΦΟΡΕΙ
Η Φρίντα Κάλο υπήρξε ένας τέτοιος άνθρωπος. Δύναμή της ήταν η μοναδική ικανότητα να ξεπερνάει τα εμπόδια, μερικά σωληνάρια μπογιάς και ένας αστείρευτος ενθουσιασμός. Χάρη σε αυτά υπήρξε η πρώτη γυναίκα που εξέθεσε τα έργα της στο Μουσείο του Λούβρου, στο Παρίσι, κι έγινε γνωστή σε ολόκληρο τον κόσμο. Ορίστε η ιστορία της.
15
ΚΥΚΛΟΦΟΡΕΙ
Η Ποκαχόντας υπήρξε μία από αυτούς. Δύναμή της ήταν ο βαθύς σεβασμός για τα ήθη και τα έθιμα κάθε φυλής, η προάσπιση της ειρηνικής συνύπαρξης των λαών και η άρνηση της βίας. Χάρη σε αυτά, έζησε ανάμεσα σε δύο κόσμους: τον δικό της, των ιθαγενών Πoουχατάν της Αμερικής, και των Άγγλων εποίκων που είχαν φτάσει στις Ηνωμένες Πολιτείες τον 16ο αιώνα. Η Ποκαχόντας αγωνίστηκε ώστε οι δύο λαοί να συμβιώσουν ειρηνικά και, παρότι δεν τα κατάφερε, έδειξε στον κόσμο ότι οι διαφορές δεν έχουν καμία σημασία, αν ο καθένας σέβεται τον άλλο. Αυτό είναι το επίτευγμά της και αυτή είναι η ιστορία της.
16
ΚΥΚΛΟΦΟΡΕΙ 
Η Έλεν Κέλερ υπήρξε μία από αυτούς. Δύναμή της ήταν η επιμονή, η δυνατή θέληση και η μοναδική ικανότητα να αντιμετωπίζει τις δυσκολίες. Χάρη σε αυτά, έμαθε να διαβάζει, να γράφει και να μιλάει παρά το γεγονός ότι ήταν τυφλή και κωφάλαλη από μικρή. Και όχι μόνο αυτό: σπούδασε στο πανεπιστήμιο, δημοσίευσε βιβλία και έδωσε ομιλίες σε ολόκληρο τον κόσμο για να μοιραστεί την εμπειρία της και να υπερασπιστεί τα δικαιώματα των ανθρώπων με δυσκολίες, όπως εκείνη. Αυτό είναι το επίτευγμα της Έλεν έλερ και αυτή είναι η ιστορία της
17
ΚΥΚΛΟΦΟΡΕΙ 
Η Σιμόν ντε Μποβουάρ υπήρξε μία από αυτούς. Δύναμή της ήταν η μεγάλη περιέργεια να γνωρίσει το “γιατί” πίσω από όλα τα πράγματα, το αδάμαστο πνεύμα και η ασυγκράτητη επιθυμία να γίνει ο κόσμος μας καλύτερος. Χάρη σε αυτά, έγινε από τους σπουδαιότερους φιλοσόφους του 20ού αιώνα και έγραψε ένα από 
τα πιο σημαντικά έργα του φεμινισμού, Το Δεύτερο Φύλο. Σε αυτό, υποστηρίζει την ισότητα μεταξύ κοριτσιών και αγοριών, γυναικών και αντρών, αποδεικνύοντας στον κόσμο πως οι διαφορές μεταξύ των φύλων απλώς δεν υπάρχουν. Αυτό είναι το επίτευγμα της Σιμόν ντε Μποβουάρ και αυτή είναι η ιστορία της.
18
ΚΥΚΛΟΦΟΡΕΙ
Η Αγκάθα Κρίστι υπήρξε μία από αυτούς. Δύναμή της ήταν το πάθος για τις ίντριγκες και το μυστήριο, μπόλικη φαντασία και η αστείρευτη περιέργεια για τη χημεία, την αρχαιολογία, την Ιστορία και την ψυχολογία. Χάρη σε αυτά, έγραψε ορισμένα από τα καλύτερα μυθιστορήματα μυστηρίου όλων των εποχών, όπως το Έγκλημα στο Οριάν Εξπρές, και έδωσε σάρκα και οστά σε δύο πασίγνωστους ντετέκτιβ: τον Ηρακλή Πουαρό και τη Μις Μαρπλ. Αυτό είναι το επίτευγμα της Αγκάθα Κρίστι και αυτή είναι η ιστορία της.
19
ΚΥΚΛΟΦΟΡΕΙ
Η Βιρτζίνια Γουλφ υπήρξε μία από αυτούς. Δύναμή της ήταν το χάρισμα της συγγραφής, η φαντασία και η αφοσίωση σε ό,τι αγαπούσε. Χάρη σε αυτά, αναδείχθηκε σε μία από τις σπουδαιότερες  
συγγραφείς του 20ού αιώνα και έγραψε πασίγνωστα έργα όπως Η κυρία Ντάλογουεϊ και Ένα δικό της δωμάτιο. Με τα έργα της, διεκδίκησε το δικαίωμα των γυναικών να είναι ανεξάρτητες, όπως οι άντρες, και να έχουν τον δικό τους χώρο. Αυτό είναι το επίτευγμα της Βιρτζίνια Γουλφ.
20
ΚΥΚΛΟΦΟΡΕΙ
Η Μαίρη Λίκι υπήρξε μία από αυτούς. Δύναμή της ήταν ένα μυστρί, ένα τετράδιο στο οποίο σχεδίαζε όλα όσα έβλεπε και πολλές ώρες ανασκαφών ψάχνοντας απολιθώματα και ανθρώπινα λείψανα. Χάρη σε αυτά, ανακάλυψε πως εδώ και τρία εκατομμύρια χρόνια οι πρόγονοί μας άρχισαν να περπατούν στα δύο πόδια. Επίσης, βρήκε ίχνη φωτιάς και απομεινάρια πέτρινων εργαλείων δύο εκατομμυρίων ετών. Οι έρευνές της χρησίμευσαν ώστε να μάθουμε από πού προερχόμαστε και πώς ήταν οι πρόγονοί μας και, γι’ αυτό, θεωρείται μία από τις σπουδαιότερες παλαιοντολόγους της Ιστορίας. Αυτό είναι το επίτευγμα της Μαίρη Λίκι.
ΚΥΚΛΟΦΟΡΕΙ 
Η Κιου Τζιν υπήρξε μία από αυτούς. Δύναμή της ήταν το επαναστατικό πνεύμα, το απέραντο θάρρος και η καλλιτεχνική ευαισθησία. Χάρη σε αυτά, αγωνίστηκε ακούραστα ενάντια στις αδικίες, με όπλα την ποίηση και το σπαθί. Υπερασπίστηκε την ελευθερία των γυναικών και πρωτοστάτησε σιωπηλά στην επανάσταση της Κίνας, γράφοντας στο ημερολόγιό της και διδάσκοντας σε μια σχολή πολεμικών τεχνών. Τα ποιήματά της και η ζωή της ενέπνευσαν και εξακολουθούν να εμπνέουν εκατομμύρια γυναίκες σε ολόκληρο τον κόσμο. Αυτό είναι το επίτευγμα της Κιου Τζιν.
ΚΥΚΛΟΦΟΡΕΙ 
Η Μαργκερίτα Χακ υπήρξε μία από αυτούς. Δύναμή της ήταν η αγάπη για την επιστήμη, η μεγάλη περιέργεια και η αστείρευτη διάθεση να μοιραστεί τη γνώση. Χάρη σε αυτά, έγινε μία από τις πιο αναγνωρισμένες αστροφυσικούς όλου του κόσμου και συνέβαλλε μοναδικά στην εκλαΐκευση της επιστήμης, αφού ήταν πεπεισμένη πως όλοι μπορούν να έχουν πρόσβαση στη γνώση, αρκεί να διαλέξεις τις κατάλληλες λέξεις για κάθε κοινό. Αυτό είναι το επίτευγμα της Μαργκερίτα Χακ.
ΚΥΚΛΟΦΟΡΕΙ 
Η Χάριετ Τάμπμαν υπήρξε μία από αυτούς. Δύναμή της ήταν το απέραντο θάρρος, η έντονη αίσθηση δικαίου και το μεγάλο ψυχικό σθένος. Χάρη σε αυτά, σε ολόκληρη τη ζωή της αψήφησε τους άδικους νόμους και εναντιώθηκε στη δουλεία. Η Χάριετ γεννήθηκε σε μια οικογένεια σκλάβων στις Ηνωμένες Πολιτείες αλλά γρήγορα κατάλαβε οτι αυτή η κατάσταση ήταν άδικη και αγωνίστηκε για να την αλλάξει θέτοντας σε κίνδυνο τη ζωή της. Έτσι, κατάφερε να ξεφύγει από το καθεστώς της σκλαβιάς και να ελευθερώσει πολλούς ανθρώπους, οι οποίοι στερούνταν την ελευθερία τους. Αυτό είναι το επίτευγμα της Χάριετ Τάμπμαν και αυτή είναι η ιστορία της.
ΚΥΚΛΟΦΟΡΕΙ
Η Τζοάν Κ. Ρόουλινγκ υπήρξε μία από αυτούς. Δύναμή της ήταν η μεγάλη της φαντασία, η αγάπη για τα βιβλία και η διάθεση να ονειρευτεί έναν καλύτερο κόσμο, ακόμη κι αν ήταν φανταστικός. Χάρη σε αυτά, σκαρφίστηκε ένα μαγικό μέρος, τη Σχολή Χόγκουαρτς για Μαγείες και Ξόρκια με μαθητές τον Χάρι Πότερ και τους φίλους του, και έγραψε μια σειρά βιβλίων με εκείνους πρωταγωνιστές. Τα έργα της, με τον Χάρι Πότερ και τους θαρραλέους φίλους του να πολεμούν το κακό, είναι από τα πιο διαβασμένα, ευπώλητα και δημοφιλή στην ιστορία της λογοτεχνίας. Αυτό είναι το επίτευγμα της Τζοάν Κ. Ρόουλινγκ.
ΚΥΚΛΟΦΟΡΕΙ
Η Νάντια Κομανέτσι υπήρξε μία από αυτούς. Η δύναμή της έγκειται στο τρίπτυχο: μεγάλη ευλυγισία, ακούραστη προσπάθεια και καθημερινή προπόνηση. Χάρη σε αυτά, υπήρξε η πρώτη αθλήτρια ενόργανης γυμναστικής που βαθμολογήθηκε με άριστα (10) κάνοντας εκατομμύρια ανθρώπους σε όλο τον κόσμο να παθιαστούν με το άθλημά της. Αυτό είναι το επίτευγμα της Νάντια Κομανέτσι.
ΚΥΚΛΟΦΟΡΕΙ 
Η Έλινορ Ρούζβελτ υπήρξε μία από αυτούς. Δύναμή της ήταν η ικανότητα παρατήρησης της κοινωνίας ώστε να βρεθούν λύσεις στα προβλήματα, η ενσυναίσθηση και η διάθεση να βοηθήσει τους άλλους. Χάρη σε αυτά, έγινε μία από τις γυναίκες με τη μεγαλύτερη επιρροή στη χώρα της, τις Ηνωμένες Πολιτείες, και όλος ο κόσμος χειροκροτούσε τις ομιλίες της υπέρ της ειρήνης και της κοινωνικής δικαιοσύνης. Αφιέρωσε όλη τη ζωή της να βοηθήσει τους ανθρώπους που είχαν ανάγκη. Αυτό είναι το επίτευγμα της Έλινορ Ρούζβελτ.
ΚΥΚΛΟΦΟΡΕΙ 
Η Χατσεψούτ υπήρξε μία από αυτούς. Δύναμή της ήταν η εξαιρετική εκπαίδευση που έλαβε, η βαθιά πεποίθηση πως γυναίκες και άνδρες είναι ίσοι και η εκπληκτική ηγετική ικανότητα. Χάρη σε αυτά, έγινε Φαραώ στην Αρχαία Αίγυπτο -κάτι που ελάχιστες γυναίκες είχαν καταφέρει μέχρι τότε- και διέταξε την ανακατασκευή ναών καθώς και αποστολές στο εξωτερικό που χάρισαν στη χώρα της δύναμη και κύρος. Αυτό είναι το επίτευγμα της Χατσεψούτ και αυτή είναι η ιστορία της.
ΚΥΚΛΟΦΟΡΕΙ 
Η Ισιδώρα Ντάνκαν υπήρξε μία από αυτούς. Δύναμή της ήταν το ταλέντο και το ελεύθερο πνεύμα και, χάρη σε αυτά, κατάφερε να φέρει την επανάσταση στον χορό δημιουργώντας ένα νέο είδος, πιο ελεύθερο και φυσικό από το κλασικό μπαλέτο. Μπορεί να μην άρεσε όλους αυτό το νέο στιλ αλλά εκείνη, όχι μόνο έγινε μία από τις πιο δημοφιλείς χορεύτριες όλων των εποχών αλλά, υπήρξε η δημιουργός του σύγχρονου χορού. Αυτό είναι το επίτευγμα της Ισιδώρας Ντάνκαν και αυτή είναι η ιστορία της.
ΚΥΚΛΟΦΟΡΕΙ 13 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ
Η Βαλεντίνα Τερεσκόβα υπήρξε μία από αυτούς. Δύναμή της ήταν το θάρρος, η περιέργεια να ανακαλύψει τα μυστικά του διαστήματος και η επιθυμία να πετάξει ως τα πέρατα του ουρανού. Χάρη σε αυτά, έγινε η πρώτη γυναίκα αστροναύτης της Ιστορίας. Με το διαστημόπλοιο Vostok 6, πέταξε για πάνω από 70 ώρες σε τροχιά γύρω από τη Γη, συλλέγοντας ειδικά σωματίδια ώστε, αργότερα, οι επιστήμονες να τα αναλύσουν και να βρουν από τι είναι φτιαγμένο το σύμπαν. Αυτό είναι το επίτευγμα της Βαλεντίνα Τερεσκόβα και αυτή είναι η ιστορία της.
ΚΥΚΛΟΦΟΡΕΙ 28 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ
Η Έλλα Φιτζέραλντ υπήρξε μία από αυτούς. Δύναμή της ήταν το μεγάλο ταλέντο και η απίστευτη δύναμη υπέρβασης. Χάρη σε αυτά, αναδείχθηκε σε μία από τις σπουδαιότερες τραγουδίστριες τζαζ μουσικής. Κατάφερε να βγει από τη φτώχεια, βρήκε έναν διαφορετικό τρόπο να τραγουδάει και έγινε διάσημη. Με τη φωνή της και το πάθος της για τη μουσική συγκίνησε εκατομμύρια ανθρώπους, ενώ με την τέχνη της υπερασπίστηκε την ισότητα των ανθρώπων, ανεξάρτητα από το χρώμα του δέρματός τους. Αυτό είναι το επίτευγμα της Έλλα Φιτζέραλντ και αυτή είναι η ιστορία της.
ΚΥΚΛΟΦΟΡΕΙ 11 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ
Η Ιωάννα της Λωρραίνης ήταν έναςαπό αυτούς. Οι δυνάμεις της ήταν η μεγάλη αυτοπεποίθησή της, η γενναία στάση της και η σπουδαία στρατηγική της ικανότητα. Χάρη σε αυτές κατάφερε να απελευθερώσει τη γαλλική πόλη Ορλεάνη η οποία ήταν στα χέρια των Άγγλων και να τερματίσει τον Εκατονταετή Πόλεμο μεταξύ Γαλλίας και Αγγλίας. Το τραγικό της τέλος την μετέτρεψε σε ένα ακόμη πιο σεβαστό και άξιο θαυμασμού πρόσωπο από τους συμπολίτες της. Η Ιωάννα της Λωρραίνης πέρασε στην ιστορία ως μια από τις πιο γενναίες γυναίκες όλων των εποχών. Αυτό είναι το επίτευγμα της Ιωάννας της Λωρραίνης, και αυτή είναι η ιστορία της.
ΚΥΚΛΟΦΟΡΕΙ 25 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ
Η Άντα Λάβλεϊς υπήρξε μία από αυτούς. Δύναμή της ήταν η μεγάλη φαντασία, η αγάπη για τα μαθηματικά, η εκπληκτική ευφυία και το χάρισμα να μετατρέπει τις ιδέες της σε εφευρέσεις ικανές να ωφελήσουν όλο τον κόσμο. Χάρη σε αυτά, έγινε η πρώτη προγραμματίστρια της Ιστορίας, εφευρίσκοντας τη γλώσσα προγραμματισμού που χρησιμοποιούν σήμερα οι υπολογιστές ώστε να γράφουν, να κάνουν υπολογισμούς και να ταξινομούν πληροφορίες. Χωρίς τη δική της φαντασία, σήμερα δεν θα μπορούσαμε να έχουμε αριθμομηχανές ή υπολογιστές. Αυτό είναι το επίτευγμα της Άντα Λάβλεϊς και αυτή είναι η ιστορία της.
ΚΥΚΛΟΦΟΡΕΙ 9 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ
Η Ρίτα Λέβι-Μονταλτσίνι υπήρξε μία από αυτούς. Δύναμή της ήταν η ανάγκη να βοηθά τους άλλους, η αισιοδοξία της και η αξιοθαύμαστη ευρηματικότητά της. Χάρη σε αυτά, έκανε θεμελιώδεις ανακαλύψεις σχετικά με το πώς λειτουργεί το μυαλό και ο εγκέφαλός μας, γι’ αυτό της απονεμήθηκε το Βραβείο Νόμπελ της Ιατρικής. Αυτό είναι το επίτευγμα της Ρίτα Λέβι-Μονταλτσίνι και αυτή είναι η ιστορία της.
Τα υπόλοιπα βιβλία της σειράς

Ήρωας
Ημερομηνία
κυκλοφορίας

87 Γκαμπριέλ Γκαρσία Μάρκες 16/10/2020
88 Ντάιαν Φόσι 23/10/2020
89 Ρόζα Παρκς 30/10/2020
90 Μέρι Σέλεϊ 6/11/2020
91 Χέντι Λαμάρ 13/11/2020
92 Μπέατριξ Πότερ 20/11/2020
93 Ιρένα Σεντλέροβα 27/11/2020
94 Αββάς Πιερ 4/12/2020
95 Φλόρενς Νάιτινγκειλ 11/12/2020
96 Σαντιάγο Ραμόν ι Καχάλ 18/12/2020
97 Ρόζαλιντ Φράνκλιν 23/12/2020
98 Μαλάλα 30/12/2020
99 Γκέρτρουντ Μπελ 8/1/2021
100 Σοφία Σολ 15/1/2021